>
+32 58 51 55 28 Maak een afspraak

Tanden bleken

Wittere tanden is iets wat veel mensen verlangen, maar door twijfels, en misschien ook gêne laten zij zich weerhouden om dit aan hun tandarts te vragen. Wij begrijpen dat een gezond en functioneel gebit zeer belangrijk is. Een groot deel van onze site is bedoeld om u daarmee te helpen, maar met mooie tanden en kiezen zult u uw gebit beter waarderen en het stimuleert u om het gezond te houden.

Tandbleken is een non-invasieve behandeling, d.w.z. dat boren niet noodzakelijk is. Met bleken is vaak een heel natuurlijk resultaat te bereiken, juist doordat de originele structuur en vorm van je tanden behouden blijft. Bovendien is het een budgetvriendelijke cosmetische behandeling met snelle resultaten. Mits correcte begeleiding van de tandarts is bleaching ook niet schadelijk voor je tanden en tandvlees.

Tandverkleuringen

De kleur van je tanden is genetisch bepaald. Bepaalde mensen hebben dus van nature wittere tanden dan andere. Als je ouder wordt, worden je tanden sowieso wat geler. 

In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen kleurstoffen opnemen, natuurlijk is dit afhankelijk van de hoeveelheid verkleurende producten, zoals sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc u verbruikt. Dit worden extrinsieke tandverkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden, de tanden donkerder worden.

In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij tanddoorbraak. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd.

Werkingsmechanische

Bleken berust op de oxidatieve afbraak van het kleurstofmolecuul in de tand. De meeste bleachingproducten zijn hiervoor gebaseerd op waterstofperoxide (of carbamideperoxide). Het bleken zelf gebeurt door applicatie van een bleekgel op de tanden. De actieve bestanddelen van de gel gaan doorheen de tand trekken en de kleurstofmoleculen worden door een chemische reactie met peroxideradicalen afgebroken.